عليرضا ارجمندي ايجاد موزه هاي گوناگون را يکي از راه هاي افزايش ماندگاري گردشگران در هر محل عنوان کرد و گفت: متاسفانه مدت اقامت مسافران در استان قم بسيار کوتاه و نامناسب با ظرفيت هاي موجود است و اين وضعيت از نظر اقتصادي نه تنها سودآوري چنداني ندارد حتي برخي هزينهها را نيز بر استان تحميل ميکند.
وي افزود: با توجه به ميزان مسافران ورودي به استان قم، افزايش يک شب ماندگاري گردشگران در اين استان، حدود 5 ميليون شب توريسم را در پي دارد و مي توان پيش بيني کرد حدود 250 ميليارد تومان درآمد سالانه از محل فروش خدمات به اين مسافران به دست آيد.
ارجمندي بر ايجاد زيرساختهاي مناسب گردشگري و فرهنگي در استان قم تأکيد کرد و گفت: گسترش موزه ها مي تواند تأثير زيادي بر گردشگران داشته باشد، اما متأسفانه استان قم تا کنون از اين مزيت بهره چنداني نبرده است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم با اشاره به برنامه هاي اداره کل ميراث فرهنگي اين استان گفت: در طرح ساماندهي مجموعه فرهنگي ـ تاريخي بيت حضرت امام راحل(ره) مراحل تملک محوطه پيراموني اين بيت شريف در حال انجام بوده و ميتواند به عنوان يکي از قطبهاي مهم گردشگري شهر قم بيش از پيش مطرح شود.
وي از مطالعه طرح موزه مفاخر و مراجع در استان قم و راهاندازي موزههاي کوچک در بيوت مراجع عظام خبر داد و گفت: خانه تاريخي زند در شهر قم در صورت تأمين اعتبارات لازم ظرف دو ماه آينده به عنوان موزه مردمشناسي افتتاح ميشود و ميتواند گوياي بسياري از فرهنگها و خردهفرهنگهاي استان قم باشد.
مديرکل ميراث فرهنگي و صنايع دستي قم با بيان اينکه دفتر نمايندگي اين اداره کل در شهر کهک به بهرهبرداري رسيده است، اظهار داشت: مجموعه تاريخي خانه ملاصدرا در اين منطقه در حال بهسازي و ساماندهي بوده و خانههاي اطراف آن تملک شده است.
ارجمندي همچنين منطقه باستاني «تپه قلي درويش» را يکي از ظرفيتهاي مناسب در بخش گردشگري دانست و يادآور شد: کشفيات جديد در اين منطقه با قدمت 7 هزار ساله بسياري از گمانهزنيهاي گذشته را تغيير داده و شهر تاريخي ـ مذهبي مدفون در اين تپه باستاني نشان از قدمت تدين در استان قم دارد.
وي پروژهها و طرحهاي اداره کل ميراث فرهنگي و صنايع دستي قم را مورد توجه قرار داد و گفت: در استان قم بيش از 50 پروژه با اعتباري بالغ بر 3 هزار و 46 ميليارد ريال در دست اجراست که با اجراي آنها بيش از 2 هزار و 920 تخت به ظرفيت اقامتي استان افزوده شده و بيش از 3 هزار شغل ايجاد ميشود، البته براي اجراي موفقيتآميز پروژها در عرصههاي مختلف نيازمند تعامل و همکاري همه دستگاههاي اجرايي مرتبط خواهيم بود.
استاندار قم نيز در اين مراسم با اشاره به اهميت ايجاد موزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان گفت: مسئولان بايد با اولويت دادن به اجراي اين گونه طرح ها زمينه شناساندن هرچه بيشتر فرهنگ و آداب ناب بومي و اسلامي استان را فراهم کنند.
موسي پور با اشاره به ظرفيتهاي گسترده و توانمنديهاي استان قم در بخش گردشگري و صنايع دستي گفت: سازمان ميراث فرهنگي کشور بايد توجه بيشتري به ظرفيتهاي قم داشته باشد.
وي با بيان اين که از 270 رشته فعال در عرصه هنرهاي سنتي و صنايع دستي بيش از 100 رشته با ظرافت، تنوع و کيفيت کمنظير در کشور در استان قم فعاليت ميکنند گفت: سال گذشته استان قم رتبه دوم در نمايشگاههاي خارجي صنايع دستي را به دست آورد که البته اين مهم نيز با تلاش فعالان بخش هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان به دست آمده است.
استاندار قم اهميت گردشگري و صنايع دستي از ابعاد و زواياي مختلف را مورد توجه قرار داد و گفت: صنايع دستي در حقيقت ريشه، اصالت و هويت يک کشور محسوب ميشوند و احيا و توسعه اين صنعت ارزشمند به نوعي ترويج فرهنگ بومي و اسلامي و مقابله با تهاجم فرهنگي است.
موسي پور اظهار داشت: با تلفيق هنرهاي دستي با منابع عظيم فرهنگي و ناب شيعي در استان قم، ميتوان محصولاتي بديع و شايسته در سطح ملي و بينالمللي ارائه دهيم.
وي در ادامه افزود: توسعه بخش گردشگري و صنايع دستي از بعد اشتغالزايي و رونق اقتصادي نيز حائز اهميت بود و ايجاد شغل در اين بخش هزينه کم و زمينه رشد و توسعه مناسب را به دنبال دارد.
استاندار قم خواستار برطرف شدن مشکلات تعاونيها و تشکلهاي صنايع دستي در استان قم شد و گفت: مشکل اصلي در اين بخش عدم عرضه مناسب محصولات صنايع دستي است که اين مسئله با ايجاد غرفههايي در وروديهاي شهر براي فروش اين محصولات تا حدودي برطرف ميشود.
وي با بيان اينکه کار اصلي و زيربنايي در توسعه فروش و تجارت هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايجاد شهرک صنايع دستي در استان قم است، اظهار داشت: پيشنويس تفاهمنامه براي ايجاد اين شهرک تدوين شده است که اميدواريم هرچه سريعتر عمليات اجرايي آن آغاز شده و از سوي مسئولان ذيربط با جديت پيگيري شود./106
انتهای پیام/